Naam: Tessa Meulensteen
Functie: Kwaliteitsmanager Europa
Locatie: Hellendoorn
Ik eet mijn ijs als een: Chunker
Elke ochtend begin ik de dag standaard om 9 uur met het proeven van ijs. Als kwaliteitsmanager moet dat wel, want de kwaliteit moet altijd goed zijn. En dat is bij Ben & Jerry’s gelukkig niet moeilijk.
Ik kijk of er bijvoorbeeld genoeg chunks in het ijs zitten. Niet alleen de fabriek, maar ook de ingrediënten moeten aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Zo wordt ook aan de productiekant het ijs om de 2 uur getest. Ik kan oprecht zeggen dat Ben & Jerry’s het beste ijs is wat er bestaat. En als je daar dan op de kwaliteitsbewaking mag werken, is dat toch geweldig! Naast het lekkerste ijs, maken we dat ook nog eens op een duurzame manier. Daarom zeggen wij ook vaak making the best possible ice cream in the nicest possible way. Ik ben er dan ook echt trots op om voor Ben & Jerry’s te werken.
Ondanks dat ik zo veel verschillende smaken proef, heb ik zeker een favoriet: de Peanut Butter Cup. En dan vooral de 500 ml, want daarin zijn de chunks groter (inside information). Houd je van pinda’s & chocolade? Zoek niet verder, deze moet je proeven!